MENI
20.11.2023

Održana 12. sjednica Komisije za vanjske poslove

Na 12. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dato je pozitivno mišljenje, te Domu preporučeno davanje saglasnosti za ratificiranje:

  • Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke, Projekat gradskog prijevoza u Sarajevu – B (FI N° 94.965 – SERAPIS 2019-0820) (EFSD + Specijalno investiciono područje 1),
  • Ugovora o grantu (Projekat Vodovod Visoko) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicioni grant od Evropskog zajedničkog fonda za Zapadni Balkan.

Radi odsustva predstavnika Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Komisija je odgodila izjašnjavanje o Međunarodnom sporazumu između Evropske unije, s jedne strane, i Bosne i Hercegovine, s druge strane, o učešću Bosne i Hercegovine u programu Unije pod nazivom: Program jedinstvenog tržišta. 

K znanju su primljeni sljedeći izvještaji i materijali pristigli Komisiji:

  • Izvještaj s 9. konferencije mladih parlamentaraca IPU-a, Hanoj, od 14. do 18. septembra 2023,
  • Izvještaj o učešću predsjedavjuće Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH na sastanku o Berlinskom procesu u Bundestagu SR Njemačke, 26.9.2023. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću