MENI
2.10.2012.

Predsjedatelj Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda PSBiH Krstan Simić na Drugoj međunarodnoj konferenciji parlamentarnih povjerenstava za pravna pitanja


Predsjedatelj Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Krstan Simić sudjelovat će na Drugoj međunarodnoj konferenciji parlamentarnih povjerenstava za pravna pitanja koja se, na temu „Prava članova parlamenata na nacionalnoj i europskoj razini“, održava 03. listopada 2012. godine u Donaueschingenu, SR Njemačka.

Tako će sudionici, u okviru teme „Status zastupnika u parlamentu“, razmijeniti mišljenja i o sljedećim pod-temama: “Sticanje/gubitak članstva u Parlamentu“, „Imunitet/odšteta“, „Kompatibilnost sa drugim profesijama“ i „Zastupnici i mito“, dok će tijekom prezentiranja druge teme „Prava zastupnika u parlamentarnom procesu“, raspravljati i u svezi zahtjeva/prava zastupnika na govor, zakonodavne inicijative, skupina/frakcija, te neovisnosti stranačke discipline.

Također, u sklopu teme „Prava zastupnika u Europskom parlamentu“ razgovarat će se o ulozi i zadacima Europskog parlamenta i pravu pojedinih članova u Europskom parlamentu, a pod diskusijom na temu „Nacionalni i europski zakoni“, razmijenit će se mišljenja o odnosu izvršne vlasti i Parlamenta u zakonodavnom procesu, europskom zakonodavstvu, te obvezujućoj snazi europskog zakonodavstva. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću