MENI
11.10.2012

Članovi Stalne delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana na Plenarnoj sjednici PAM-a


Predsjedavajući, Šemsudin Mehmedović i članovi Stalne delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana, Ognjen Tadić i Mladen Ivanković Lijanović će učestvovati na 7. plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) koja se 12. i 13. oktobra održava na Malti.

Plenarnu sjednicu PAM-a će otvoriti njen predsjednik i premijer Hašemitske Kraljevine Jordan, Fayez Al-Tarawneh, nakon čega je predviđeno čitanje poruke generalnog sekretara UN, Ban Ki-moona kao i uvodna obraćanja predsjednika Parlamenta Malte, Michaela Frendoa i predsjednika Narodne konstitutivne skupštine Tunisa, Mustaphe Ben Jaafara.

Tokom zasjedanja će biti prezentiran rad Odbora za političku i sigurnosnu saradnju, Odbora za ekonomsku, socijalnu i ekološku saradnju, Odbora za dijalog između civilizacija, te aktivnosti koje su planirane u periodu od 2013. do 2014.g.

Na plenarnoj sjednici PAM-a je predviđeno i glasanje o izvještajima i rezolucijama „Mirovni proces na Bliskom istoku i događaji u arapskim zemljama“, „Eko mafija i njen uticaj na Mediteran“, „Ekologija Mediterana u opasnosti, poziv za hitne aktivnosti“, „Aktivnosti odbora za vanjsku trgovinu i investicije PAM-a“, „Obrazovanje“, kao i o Nacrtu izvještaja i rezoluciji „Otvaranje novih radnih mjesta i nezaposlenost na Mediteranu“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću