MENI
2.10.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara prisustvovao svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara prisustvovao je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje, koja se održala u povodu Dana općine. Sjednicom je predsjedavao predsjedavajući Općinskog vijeća Goran Batinić.

Na ovom značajnom događaju okupilo se mnogo uglednih gostiju iz političkog, privrednog i društvenog života ove općine, Srednje Bosne i Republike Hrvatske.

U obraćanju prisutnima, predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara istaknuo je iznimnu važnost zajedničkog djelovanja i saradnje s ciljem unapređenja i razvoja općine. Na kraju svog govora, uputio je srdačne čestitke povodom Dana Općine Gornji Vakuf - Uskoplje.

Nakon govora načelnika Općine Gornji Vakuf - Uskoplje Seada Čauševića, načelnik i predsjedavajući Općinskog vijeća Goran Batinić zajedno su uručili posebna priznanja istaknutim društvenim djelatnicima i najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola na području Općine Gornji Vakuf - Uskoplje.

Današnja svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prilika za retrospektivu protekle godine, analizu ostvarenog napretka i prezentaciju planova za budućnost. Dan Općine Gornji Vakuf - Uskoplje obilježen je i bogatim kulturnim i sportskim programom.

Kako je ocijenjeno tokom svečane sjednice, proslava predstavlja važan trenutak za zajednicu Gornjeg Vakufa - Uskoplja i priliku za razmatranje daljeg razvoja i napretka općine. S obzirom na prisutnost uglednih gostiju, ovakvi događaji jačaju veze između političkih, privrednih i društvenih sektora, te potiču saradnju u cilju boljeg budućeg razvoja sredine, istaknuto je na sjednici." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Marinka Čavare) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću