MENI
2.10.2023

Predsjedavajući Delegacije PSBiH u PSVE Saša Magazinović otvorit će međunarodnu konferenciju o borbi protiv nasilja nad ženama u Maroku

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović, u okviru EU programa jačanja parlamenta u konsolidaciji demokratije u Maroku, kao član delegacije PSVE boravit će u posjeti Rabatu, Kraljevina Maroko, gdje će učestvovati na međunarodnoj konferenciji o borbi protiv nasilja nad ženama.

Predviđeno je da Magazinović u utorak, 3. oktobra 2023., svojim govorom otvori ovaj važan skup. Pored njega, na otvaranju će se obratiti predsjednik Parlamenta i ministar za solidarnost, socijalnu integraciju Kraljevine Maroko.

Poziv Magazinoviću da u ime Vijeća Evrope govori u Parlamentu Kraljevine Maroko na otvaranju ovog događaja svojevrsno je priznanje za dugogodišnji angažman u PSVE i njenim tijelima, ali i potvrda prepoznavanja njegovog angažmana u Bosni i Hercegovini na pitanju borbe protiv nasilja nad ženama i implementaciji Istambulske konvencije čija je potpisnica i Bosna i Hercegovina. Magazinović je član međunarodne parlamentarne mreže « Žene slobodne od nasilja ». (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću