MENI
18.9.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije Dženan Đonlagić i članica Zajedničke komisije Snježana Novaković – Bursać učestvuju na sastanku COSAC-a u Madridu

Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dženan Đonlagić i članica Zajedničke komisije Snježana Novaković – Bursać učestvuju na sastanku predsjedavajućih Konferencije parlamentarnih odbora za evropske poslove parlamenata država članica Evropske unije (COSAC), koji se, u okviru španskog predsjedavanja Vijećem Evropske unije, održava u Madridu.

Predstavnici Španije prezentovali su učesnicima sastanka ciljeve šestomjesečnog predsjedavanja Vijećem Evropske unije, među kojima su reindustrijalizacija Evrope, te budućnost Ukrajine u Evropskoj uniji.

Tokom sastanka članovi Delegacije PSBiH naglasili su da je što skorije otvaranje pregovora za punopravno članstvo u Evropskoj uniji strateški cilj Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina na COSAC konferencijama i sastancima učestvuje u statusu države kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću