MENI
23.6.2023.

Замјеник предсједавајућег Дома народа ПСБиХ Кемал Адемовић примио новоименоване амбасадоре Босне и Херцеговине

 “Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Кемал Адемовић, примио је данас у Сарајеву новоименоване амбасадоре Босне и Херцеговине и честитао им преузимање функције која је изнимно важна за представљање Босне и Херцеговине у свијету.

Састанку су присуствовали амбасадор БиХ у Уједињеном Краљевству Велике Британије и Сјеверне Ирске Осман Топчагић, амбасадор БиХ у Републици Аустрији Синиша Бенцун и амбасадор БиХ у Арапској Републици Египат Сабит Субашић.

Током разговора замјеник предсједавајућег је истакао да је важна промоција инвестиционих могућности у Босни и Херцеговини и нагласио значај потребе за већим напорима на пољу економске дипломатије, промоцији културног богатства БиХ, као и туристичких потенцијала. Посебно је нагласио важност и улогу бх. дијаспоре и јачању односа са држављанима Босне и Херцеговине у иностранству те очувању њихових веза са Босном и Херцеговином.

Током разговора новоименовани амбасадори су се захвалили на повјерењу које им је указано да представљају БиХ у свијету и представили најважније приоритете на којима ће радити како би са својим богатим дипломатским искуством направили нове резултате и бољем позиционирању Босне и Херцеговине у међународним односима.” (саопштење из Кабинета замјеника предсједавајућег Дома народа Кемала Адемовића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу