MENI
16.6.2023.

Чланови Делегације ПСБиХ у ПССЕ учествоваће на трећем дијелу редовног годишњег засједања ПССЕ у Стразбуру

Чланови Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Парламентарној скупштини Савјета Европе (ПССЕ) Саша Магазиновић, Сњежана Новаковић - Бурсаћ, Даријана Филиповић, Сабина Ћудић, Бранислав Бореновић и Миа Карамехић - Абазовић учествоваће на трећем дијелу редовног годишњег засједања ПССЕ, које ће се од 19. до 23. јуна одржати у Стразбуру.

Према предложеном дневном реду засједања, чланови парламената држава чланица Савјета Европе расправљаће о низу актуелних питања која се односе на области заштите људских права, демократије и владавине права.

Између осталог, биће ријечи о извјештају посматрачке мисије о одржаним парламентарним и предсједничким изборима у Турској.

Расправљаће се и о извјештајима који се односе на интеграцију миграната и избјеглица, социјалну инклузију миграната, избјеглица и интерно расељених лица кроз спорт, као и на здравствену и социјалну заштиту радника без папира или радника који су у илегалном положају.

Најављена је и могућност расправе о темама које се односе на политичке посљедице рата у Украјини.

Како је најављено, биће ријечи и о буџетима и приоритетима Савјета Европе за период 2024 – 2027. године. С тим у вези, учесницима засједања обратиће се министар иностраних послова Летоније и предсједавајући Комитета министара Савјета Европе Edgars Rinkevičs.

Најављена су и обраћања предсједнице Словеније Nataše Pirc Musar, као и министра иностраних послова и трговине Мађарске Petera Szijjarta. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу