MENI
6.6.2023

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Jasmin Imamović prisustvovao obilježavanju Dana Granične policije BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Jasmin Imamović prisustvovao je danas svečanosti u povodu obilježavanja Dana Granične policije BiH.

Na svečanosti čiji je domaćin bio direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković sa saradnicima, obilježena je 23. godišnjica formiranja Granične policije BiH kao prve policijske agencije u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH.

Direktor Kuprešaković je pozvao predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti da pomognu Graničnoj policiji BiH da se popune novim policajcima i da se što više radi na modernizaciji i opremanju savremnom opremom koja može da odgovori na nove sigurnosne izazove koji su evidentni i na zapadnoj i istočnoj granici BiH, a što se prije svega odnosi na probleme sa ilegalnim migantima.

Učesnike svečanosti su pozdravili predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i ministar sigurnosti Nenad Nešić.

Predsjedavajući Imamović je imao priliku da sretne direktore policijskih agencija iz sastava Ministarstva sigurnosti BiH te da ih pobliže upozna sa ciljevima održavanja pregledne konferencije o temi: „Zakonodavni okvir, aktuelno stanje i planovi institucija BiH u oblasti odbrane i sigurnosti“,koju 8. juna 2023. godine organizira Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću