MENI
25.5.2023.

Замјеник предсједавајућег Дома народа ПСБиХ Кемал Адемовић састао се са предсједником Сабора Исламске заједнице у Босни и Херцеговини

"Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Кемал Адемовић одржао је састанак са предсједником Сабора Исламске заједнице у Босни и Херцеговини Едхемом Бичакчићем.

Адемовић и Бичакчић су разговарали о актуелној ситуацији и изазовима са којима се Исламска заједница у Босни и Херцеговини суочава. Посебан осврт био је о нужности коначног потписивања уговора између државе Босне и Херцеговине и Исламске заједнице у БиХ, те о проблемима реституције вакуфске имовине.

Предсједник Бичакчић је упознао Адемовића са проблемима и посљедицама које Исламска заједница трпи због непостојања уговора којим би се коначно уредили односи између Исламске заједнице и државе Босне и Херцеговине, истичући важност доношења закона о реституцији, али истовремено и важност спречавања доношења законских прописа који би имали негативне посљедице по вакуфску имовину.

Адемовић је казао како се рјешавању наведених проблема треба приступити што је прије могуће, те је обећао пуни ангажман у заштити вакуфске имовине и што скоријег потписивања уговора.

Саговорници су се усагласили у томе да потписивање уговора између Босне и Херцеговине и Исламске заједнице не смије бити предмет никакве политичке трговине или уступака, те да дискриминација Исламске заједнице у односу на друге вјерске заједнице у Босни и Херцеговини које имају потписан уговор са државом мора бити што скорије ријешена." (саопштење из Кабинета замјеника предсједавајућег Дома народа Кемала Адемовића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу