MENI
23.5.2023.

Одржана 5. сједница Комисије за саобраћај и комуникације

На 5. сједници Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине подржани су принципи Приједлога закона о мору, чији је предлагач Клуб посланика Странке демократске акције.

Комисија је подржала и приниципе Приједлога закона о измјени Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у Босни и Херцеговини, чији је предлагач Клуб посланика Демократске фронте.

У вези са Информацијом Министарства комуникација и транспорта БиХ о додјели послова у областима хомологације возила, дијелова, уређаја и опреме возила, цертифицирања возила, стручног оспособљавања управитеља превоза и возача у међународном друмском превозу, усклађивању међународних и међуентитетских редова вожње и издавању међународних возачких дозвола, Комисија је усвојила закључак којим од Министарства комуникација и транспорта Босне и Херцеговине тражи да у року од 15 дана Комисији достави нову и потпуну информацију о преносу јавних овлаштења из свих области које је реализирало Министарство и која ће садржавати све тражене податке наведене у закључку Комисије са 2. сједнице.

Комисија је усвојила и закључак којим од Дирекције за цивилно ваздухопловство Босне и Херцеговине, Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби Босне и Херцеговине (BHANSA) и Регулаторног одбора жељезница Босне и Херцеговине тражи да Комисији доставе извјештај о раду за 2022. годину. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу