MENI
29.10.2012.

Почео 14. међупарламентарни састанак Заједничке комисије за европске интеграције ПСБиХ и Делегације Европског парламента за односе с Албанијом, Босном и Херцеговином, Србијом, Црном Гором и Косовом


У Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине је почео 14. међупарламентарни састанак Заједничке комисије за европске интеграције ПСБиХ и Делегације Европског парламента за односе с Албанијом, Босном и Херцеговином, Србијом, Црном Гором и Косовом, који се одржава 29. и 30. октобра 2012. године.

Како је предвиђено, учесници ће током дводневног одржавања, разговарати о стању процеса европског интегрисања у БиХ, неријешеним питањима у погледу приступања Хрватске Европској унији 2013. године, неопходним промјенама у Уставу БиХ, социоекономским питањима на средњем и ентитетским нивоима, те страним инвестицијама и туризму.

На 14. међупарламентарном састанку, Парламентарну скупштину БиХ представља предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције, Халид Гењац, а Делегацију Европског парламента за односе с Албанијом, Босном и Херцеговином, Србијом, Црном Гором и Косовом које предводи Eduard Kukan, чине Marije Cornelissen, Tanja Fajon, Anna Ibrišagić, Sarah Ludford, Doris Pack i Jutta Steinruck.

Како је најављено, на крају сутрашњег засједања планирано је усвајање заједничке изјаве. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу