MENI
29.11.2012.

Članovi Skupine prijateljstva za zapadnu Europu PSBiH u posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj


Zamjenici predsjedatelja, Boško Tomić i Borjana Krišto i članovi Skupine prijateljstva za zapadnu Europu Parlamentarne skupštine BiH, Mirsad Mešić, Krstan Simić i Nermina Ćemalović su se tijekom boravka u Saveznoj Republici Njemačkoj susreli sa čelnicima Bundestaga i razmijenili iskustva vezana za rad parlamenata naše dvije zemlje. Predstavnici Bundestaga su tijekom susreta iskazali interesovanje za stanje u Bosni i Hercegovini, dajući punu potporu aktivnostima vezano za uvjete koje naša zemlja treba ispuniti na putu u euroatlantske integracije.

Izaslanstvo PSBiH je održalo sastanak i sa predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova, dok je prilikom boravka u Ministarstvu pravde, upoznato sa organizacijom rada sudstva i tužiteljstva što će, kako je ocijenjeno tijekom razgovora, biti dragocjeno iskustvo s obzirom na predstojeću reforma pravosuđa u Bosni i Hercegovini.

Članovi Skupine prijateljstva za zapadnu Europu PSBiH održali su sastanak i sa predsjednikom Parlamenta pokrajine Brandenburg, Gunterom Fritschom i članovima parlamentarnog Povjerenstva za unutarnje poslove.

Izaslanstvo PSBiH će tijekom današnjeg dana u funkciji promatrača nazočiti i na zasjedanju Saveznog parlamenta Njemačke, nakon čega su predviđeni razgovori sa predsjedateljem Skupine prijateljstva za BiH, Marieluise Beck i članovima povjerenstava za pitanja Europske zajednice, unutarnje poslove, vanjske i pravne poslove. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću