MENI
17.12.2012

Održana sjednica Zajedničke komisije za administrativne poslove


Na održanoj 12. sjednici Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine data je saglasnost na Prijedlog Kolegija Sekretarijata o razvrstavanju radnih mjesta u platne razrede.

Primljena je k znanju Odluka Zajedničke komisije, a koja se odnosi na naknadu za rad članova Privremene zajedničke komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Odlučeno je da članovi Zajedničke komisije , do 31.12.2012. godine, dostave prijedloge i sugestije na Nacrt odluke o načinu obračuna plaća i ostalih materijalnih prava poslanika i delegata u PSBiH, kako bi se odluka o Nacrtu donijela na narednoj sjednici Zajedničke komisije.

Usvojen je Prijedlog orijentacijskog radnog plana Zajedničke komisije za 2013. godinu i primljen je k znanju Nacrt budžeta Parlametnarne skupštine Bosne i Hercegovine za 2013. godinu.
Verificirana su rješenja i odluke koje je donio Kolegij ili predsjedavajući Zajedničke komisije u skladu sa važećim aktima i propisima, a tiču se statusnih pitanja poslanika i delegata PSBiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću