MENI
8.1.2013.

Predsjedatelj Povjerenstva za vanjske poslove Zastupničkog doma Mirza Kušljugić razgovarao sa veleposlanikom Srbije u BiH


Predsjedatelj Povjerenstva za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirza Kušljugić, razgovarao je danas sa veleposlanikom Republike Srbije u BiH, Ninoslavom Stojadinovićem u svezi narednog sastanka predsjednikâ odborâ za vanjsku politiku regije Jugoistočne Europe (JIE).

Prema riječima gospodina Kušljugića, glavne teme narednog sastanka čiji će domaćin biti BiH, trebale bi se odnositi na proces dalje suradnje po pitanju europskih integracija BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, kao i proširenje ovakvog vida suradnje zemalja regije JIE i na susjedne zemlje i zemlje šire regije. Također, kako je naglasio, na sastanku je potrebno pokrenuti i inicijativu kod izvršnih i zakonodavnih vlasti ove četiri zemlje s ciljem ratificiranjа sporazuma o granicama do 2014. godine.

Tijekom sastanka je naglašeno i da, s ciljem jačanja različitih modela regionalne suradnje i vođenja razgovora o temama od zajedničkog interesa, na narednim sastancima predsjednikâ odborâ za vanjske poslove treba intezivirati razgovore o suradnji po modelima Beneluxa, te nordijskih i baltičkih zemalja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću