MENI
11.1.2013

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Dušanka Majkić održala sastanak sa komandantom EUFOR-a u BiH


Danas je predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, Dušanka Majkić održala sastanak sa komandantom EUFOR-a u BiH generalom Dieterom Heideckerom koji je predsjedavajuću Majkić upoznao sa misijom i zadacima EUFOR-a u 2013. godini, sa posebnim akcentom na aktivnosti koje će, prema planu, biti realizirane sa Oružanim snagama BiH.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o stanju u sektoru odbrane i sigurnosti BiH i aktivnostima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH vezanim za parlamentarni nadzor. General Heidecker je najavio i posjetu operativnog komandanta EUFOR-a, generala Richarda Shirreffa koja bi trebala biti realizirana u prvoj polovini narednog mjeseca i koja će predstavljati priliku da se razgovara o značajnim pitanjima iz sektora odbrane.
Dogovoreno je da se nastavi praksa međusobnih susreta i razmjene mišljenja s ciljem ispunjavanja brojnih obaveza koje se nalaze pred Oružanim snagama BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću