MENI
15.1.2013

Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović razgovarao sa brigadnim generalom Haraldom Quielom


Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović primio je danas u brigadnog generala Haralda Quiela, šefa Odjela za sigurnosnu saradnju Misije OSCE u BiH. Posjeta je upriličena povodom njihove zajedničke radne posjete 6. pješadijskoj brigadi Oružanih snaga BiH (OS BiH) 7. decembra 2012. godine, koja je smještena u Banjој Luci u kasarni Kozara.

Brigadni general se zahvalio parlamentarnom vojnom povjereniku što mu je omogućio da, prilikom jednodnevne posjete Banjој Luci, stekne uvid u rad Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH kroz razgovore i sastanke sa Кomandom brigade, te odvojenim susretima sa oficirima, podoficirima i vojnicima.

Također, Harald Quiel je tokom razgovora posebno pohvalio radnu posjetu gospodina Šiljegovića jedinici OS BiH koja se priprema za Misiju ISAF u Afganistanu - šesta rotacija, te izrazio želju da i ubuduće učestvuje u posjetama jedinicama Oružanih snaga BiH.

Na kraju razgovora gospodin Šiljegović je u ime brigadnog generala Stamenka Novakovića, komandanta 6. pješadijske brigade, gospodinu Quielu uručio fotografiju sa posjete kasarni Kozara.(kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću