MENI
17.1.2013.

Предсједавајући Представничког дома др Божо Љубић разговарао с амбасадором Велике Британије


"Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Божо Љубић примио је данас амбасадора Велике Британије госп. Nigel Caseya на његов захтјев.
Амбасадор Casey је пренио стајалиште своје владе у вези односа и будућности Велике Британије у Европској унији, изразивши чврсто увјерење да и Босна и Херцеговина треба имати своје мјесто у тој заједници држава. Он је изразио наду да ће власти БиХ испунити преостала два услова како би могла поднијети апликацију за статус кандидата и да би било врло добро ако би то могла испунити још током овога прољећа како би ове и слиједеће године поновно била у фокусу занимања Европске уније. Он је изразио разумијевање и за садашњи приоритет који је постављен, а то је реконструкција власти у Федерацији БиХ.

Др Љубић се сложио да је да је добивање статуса кандидата за БиХ изнимно важно, посебно за постизање европских стандарда који ће практички приближавати БиХ ЕУ, те замолио Велику Британију за још активнији медијаторски приступ како би БиХ што брже учинила неопходне кораке.

Др Љубић је пренио своја стајалишта те информисао саговорника о потезима које нова парламентарна већина подузима у Федерацији БиХ како би била извршена реконструкција власти, нагласивши још једном да је нужност ускладити парламентарну већину с извршном влашћу. Он је додао да очекује од свих акртера да се понашају одговорно и да не опструирају овај процес који је у интересу грађана и државе БиХ.", саопштено је из Кабинета предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Боже Љубића. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу