MENI
20.3.2023.

Održana 4. sjednica Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma

Na 4. sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) nije utvrđena usklađenost sa Ustavom BiH i pravnim sustavom BiH, niti su podržana načela Prijedloga zakona o dopunama Zakona o sportu u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagatelj zastupnik Denis Zvizdić.

Ustavnopravno povjerenstvo Zastupničkog doma PSBiH nije utvrdilo usklađenost sa Ustavom BiH i pravnim sustavom BiH, niti je podržalo načela Prijedloga zakona o dopuni Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, čiji su predlagatelji zastupnici Milan Dunović, Zlatan Begić i Vlatko Glavaš.

Povjerenstvo je odlučilo da Kolegiju Zastupničkog doma dostavi Orijentacijski plan rada UstavnopravnogpovjerenstvaZastupničkog domaza 2023. godinu. Povjerenstvo predlaže da se u Orijentacijski radni plan Zastupničkog doma za 2023. godinu uvrsti i izrada Prijedloga izmjena i dopuna Poslovnika Zastupničkog doma kojim bi se regulirala izrada i podnošenje amandmana, pravo predlagatelja zakona da korigira, izmijeni ili dopuni osnovni tekst zakona do okončanja prve faze pred nadležnim povjerenstvom, odnosno propisao hitni postupak za novelirani tekst zakona na način kako je to propisano Jedinstvenim pravilima za izradbu pravnih propisa u institucijama Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću