MENI
9.2.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić upisao se u Knjigu žalosti u Ambasadi Republike Turske u Sarajevu

Povodom razornog zemljotresa koji je pogodio Republiku Tursku i u kojem je do sada stradalo preko 13 hiljada osoba, a preko 63 hiljade povrijeđenih, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić upisao se danas u Knjigu žalosti u Ambasadi Republike Turske u Sarajevu.

“Naše misli i molitve su sa onima koji su još uvijek pod ruševinama, s nadom da će biti pronađeni živi. Molimo Gospodara da nastradalim podari dženet, njihovim porodicama sabur, a preživjelima želim brz oporavak. U ovim teškim trenucima svi smo zajedno i jedno, kako bismo što prije sanirali posljedice i pomogli stanovnicima ugroženih područja.”, napisao je, između ostalog, predsjedavajući Zvizdić.

Tokom sastanka s ambasadorom Republike Turske u BiH Sadikom Babürom Girginom, dr. Zvizdić je izrazio duboko saučešće i rekao da su misli svih građana Bosne i Hercegovine sa bratskim narodom Republike Turske. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću