MENI
6.2.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić primio u nastupnu posjetu ambasadora Slovačke Republike u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Slovačke Republike u BiH Romana Hlobena.

Predsjedavajući Zvizdić upoznao je ambasadora s aktuelnom političkom situacijom nakon oktobarskih izbora, sa posebnim fokusom na dinamiku formiranja vlasti. On se zahvalio Slovačkoj na podršci BiH prilikom dodjele kandidatskog statusa i istaknuo da je Slovačka uvijek bezuvjetno podržavala euroatlantski put Bosne i Hercegovine.

Tokom sastanka, predsjedavajući Zvizdić i ambasador Hloben su istaknuli značaj unapređenja odnosa dvije prijateljske zemlje, posebno u oblasti ekonomije, privrede, turizma, obrazovanja i kulture.

Na kraju sastanka, predsjedavajući Zvizdić je ambasadoru Hlobenu poželio uspješan diplomatski mandat i prijatan boravak u Bosni i Hercegovini." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću