MENI
23.1.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić u odvojenim susretima razgovarao sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske i šefom Diplomatskog ureda Kraljevine Belgije u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas u odvojenim susretima sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske u BiH Janom Waltmansom i sa šefom Diplomatskog ureda Kraljevine Belgije u BiH Benjaminom Sturtewagenom i upoznao ih sa aktuelnom političkom situacijom u BiH i sa procesom formiranja vlasti u BiH nakon oktobarskih izbora.

Rekao je da se u srijedu očekuje formiranje Vijeća ministara BiH i da će se time zaustaviti politike podjela, ucjena i blokada i početi raditi na realiziranju najvažnijih prioriteta, a to su evropske i NATO integracije, vladavina prava i zadržavanje mladih ljudi i porodica u BiH.

Dr. Zvizdić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog dodjele kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini i zahvalio Waltmansu i Sturtewagenu na podršci njihovih država. Rekao je da će kandidatski status otvoriti novo poglavlje u ekonomskoj saradnji između država.

Tokom sastanaka naglašeno je da su bilateralni odnosi dobri i prijateljski, te da su i Nizozemska i Belgija među najozbiljnijim investitorima u Bosnu i Hercegovinu." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću