MENI
30.1.2013.

Одржана сједница Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ


На 20. сједници Заједничке комисије за одбрану и безбједност Босне и Херцеговине примљена је к знању Информација о годишњем плану обуке и вјежби припадника и постројби Оружаних снага БиХ (ОС БиХ) у иностранству за 2013. годину.
Разматрана је Притужба на номинацију часника ОФ-5 на генералске позиције у Оружаним снагама БиХ и Министарству одбране БиХ.

Примљене су к знању Информација о посјети Заједничке комисије команди Бригаде тактичке подршке, Рајловац, 29.11.2012. године и Информација парламентарног војног повјереника БиХ о запримљеној Информацији Заједничког стожера Оружаних снага БиХ. У вези наведених информација, усвојен је закључак којим се обавезује Министарство одбране БиХ да, у складу са Информацијом о посјети Заједничке комисије команди Бригаде тактичке подршке, препорукама парламентарног војног повјереника БиХ и Информацијом Заједничког стожера ОС БиХ која је достављена Заједничкој комисији путем Канцеларије парламентарног војног повјереника БиХ, у року од 30 дана достави Заједничкој комисији предлог мјера за отклањање уочених недостатака и проблема констатованих током посјете Бригади тактичке подршке ОС БиХ.

Примљена је к знању Обавијест о индикацијама Канцеларије за ревизију институција БиХ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу