MENI
31.1.2013

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda


Iz Ustavnopravne komisije Doma naroda saopćeno je da je na 24. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine primljena je k znanju Informacija u vezi usvojenih zaključaka Komisije i njihove realizacije.

Podržani su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, predlagač Predstavnički dom PSBiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskoj policiji BiH, predlagač Vijeće ministara BiH.

Utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom Bosne i Hercegovine i podržana su načela Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH, predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, predlagač Predstavnički dom PSBiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, predlagač Vijeće ministara BiH.

Nakon razmatranja Prijedloga izmjene i dopune Poslovnika Doma naroda PSBiH zaključeno je da se, s obzirom na mogućnost skorog formiranja Privremene zajedničke komisije za izradu poslovnika oba doma PSBiH, Prijedlog izmjena i dopuna dostavi Privremenoj zajedničkoj komisiji kada bude osnovana.

Na inicijativu Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH, razmatran je Prijedlog izmjena i dopuna Jedinstvenih pravila za izradbu pravnih propisa u institucijama BiH. Članovi Ustavnopravne komisije smatraju Prijedlog izmjena i dopuna dobrom osnovnom i nisu imali dodatnih sugestija i primjedaba. Predložili su Ustavnopravnoj komisiji Predstavničkog doma PSBiH da navedeni prijedlog izmjena i dopuna uputi u redovnu parlamentarnu proceduru na usvajanje.

Usvojen je Izvještaj o radu Ustavnopravne komisije za 2012. godinu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću