MENI
2.8.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić primio u nastupnu posjetu ambasadora UK Velike Britanije i Sjeverne Irske

"Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić  primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Juliana Reillya.

Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, euroatlantskim integracijama i predstojećim izborima. Zamjenik predsjedavajućeg dr. Zvizdić je rekao da su odnosi između BiH i Ujedinjenog Kraljevstva izuzetno dobri i prijateljski. Zahvalio se na svemu što su uradili na sprečavanju antiustavnog djelovanja u bh entitetu RS. Rekao je da na predstojećim izborima svi građani moraju imati ista prava u skladu sa važećim propisima i presudama Evropskog suda za ljudska prava.

Ambasador Reilly je rekao da njegova zemlja snažno podržava stabilnost, sigurnost, suverenitet i teritorijalni inregritet Bosne i Hercegovine i naglasio da će Ujedinjeno Kraljevstvo i dalje raditi na provedbi politike koja podstiče reformske procese u BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg dr. Zvizdić je ambasadoru Reillyu poželio dobro zdravlje i uspješan mandat za vrijeme boravka u Bosni i Hercegovini." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću