MENI
10.8.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović primio u oproštajnu posjetu ambasadoricu SR Njemačke u BiH

“Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragana Čović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadoricu SR Njemačke u BiH Nj.E. Margaret Uebber.

Tokom razgovora s ambasadoricom Uebber, dr. Čović još jednom je istaknuo kako je Bosna i Hercegovina višenacionalna zemlja u kojoj se ustavnopravna arhitektura mora dosljedno poštivati i provoditi na svim nivoima vlasti. Takvo što, razumljivo, mora omogućavati najveće standarde koji podrazumijevaju punopravno i ravnopravno političko odlučivanje i legitimnu zastupljenost sva tri konstitutivna naroda i svih ostalih stanovnika u BiH.

Hitni reformski proces Izbornog zakona BiH je nužna politika i pravna pretpostavka za nastavak evropskog puta i stjecanje kandidatskog statusa koja će učvrstiti stabilnost i funkcionalnost države.

Također, na sastanku se razgovaralo i o bilateralnim odnosima dvije zemlje, visokom nivou političkih odnosa u kontekstu zalaganja za evropski put BiH, trgovinskoj razmjeni i privrednim ulaganjima, kao i direktnim investicijama njemačkih vlasti.

Na kraju susreta zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović zahvalio se odlazećoj ambasadorici na dosadašnjoj saradnji i poželio mnogo sreće i uspjeha u njenoj daljoj profesionalnoj karijeri.” (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću