MENI
26.5.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PSOSCE-a Halid Genjac učestvovat će na Kipru na konferenciji o ulozi državnih parlamenata u borbi protiv korupcije

Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a (PSOSCE) Halid Genjac učestvovat će na konferenciji o ulozi državnih parlamenata u borbi protiv korupcije, koja će se, u organizaciji PSOSCE-a i Predstavničkog doma Parlamenta Republike Kipar, održati 27. i 28. maja u Nikoziji.

Kako su najavili organizatori, dvodnevnu konferenciju uvodnim izlaganjima otvorit će predsjednica Predstavničkog doma Parlamenta Kipra Annita Demetriou, predsjednica PSOSCE-a Margareta Cederfelt i potpredsjednica PSOSCE-a i specijalna predstavnica PSOSCE-a za borbu protiv korupcije Irene Charalambides.

Najviši zvaničnici PSOSCE-a i Republike Kipar, kao i brojni evropski eksperti iz oblasti borbe protiv korupcije razgovarat će tokom konferencije, podijeljene u tri sesije, o ulozi državnih parlamenata u sprečavanju i borbi protiv korupcije, o usvajanju ključnih politika za sprečavanje korupcije i podsticanje transparentnosti i odgovornosti i o doprinosu nezavisnih institucija i medija u prevenciji i borbi protiv korupcije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću