MENI
25.5.2022

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić sastao se sa predsjednikom Globalnog vijeća za toleranciju i mir

"Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić sastao se danas u Sarajevu sa predsjednikom Globalnog vijeća za toleranciju i mir Ahmedom Bin Mohammedom Al Jarwanom. Upoznao ga je sa mogućnostima za ulaganje u brojne sektore koji imaju komparativne prednosti i spomenuo sektore hrane, turizma, auto - industrije, drvne industrije, kao i druge sektore. Rekao je da je izuzetno važno unapređivanje bilateralnih odnosa između Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i BiH i naglasio da postoje velike mogućnosti za saradnju.

Zvizdić je rekao da je Sarajevo, kao multukulturalni i multikonfesionalni grad, idealan primjer za grad mira i tolerancije i predložio izgradnju parka Globalnog vijeća za toleranciju i mir u jednoj od sarajevskih općina.

Predsjednik Globalnog vijeća Al Jarwan je rekao da je neophodno raditi na jačanju bilateralnih odnosa i na uspostavljanju bolje saradnje između parlamenata UAE i BiH. Upoznao je Zvizdića sa radom Vijeća i rekao da međunarodni parlament Globalnog vijeća okuplja 85 zemalja koje vjeruju da je važno širiti toleranciju i mir u svijetu.

Zvizdić i Al Jarwan su se složili da platforma za saradnju pruža velike mogućnosti i kapacitete i kroz povezivanje Univerziteta u Sarajevu sa Globalnim vijećem i dogovorili sastanak o ovoj temi u narednom periodu. Sastanku je prisustvovao i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Saša Magazinović.(saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću