MENI
17.5.2022

Zamjenica predsjedavajuće Delegacije PSBiH u PSVE Snježana Novaković - Bursać učestvovat će u Parizu na sjednici Komiteta PSVE za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i zamjenica predsjedavajuće Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Snježana Novaković - Bursać učestvovat će na sjednici Komiteta PSVE za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj, koja će se održati 18. maja ove godine u Parizu.

Članovi Komiteta razmotrit će na sjednici niz nacrta izvještaja, nacrta rezolucija, memoranduma i preporuka u oblastima u nadležnosti ovog Komiteta.

Prema najavama, učesnici sjednice razmotrit će nacrt izvještaja, te glasati o usvajanju nacrta rezolucije i preporuke na temu „Oklijevanje u vezi sa vakcinacijom – veliki problem javnog zdravstva“.

Parlamentarci će razmotriti i uvodni memorandum o temi „Hitna situacija u javnom zdravstvu – potreba za holističkim pristupom zdravstvenoj zaštiti“.

Na sjednici će se razgovarati i o uticaju pandemije virusa korona na mentalno zdravlje maloljetnika i mladih punoljetnih lica, o zdravstvenoj zaštiti radnika bez dokumentacije, kao i o osiguravanju sigurnih medicinskih lanaca snabdijevanja.

Na sjednici u Parizu bit će razmotreni i program rada i prioriteta Komiteta PSVE za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću