MENI
11.5.2022

Održana 26. sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrdila je na 26. sjednici usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom, ali nije prihvatila principe Prijedloga zakona o sprječavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Članovi Komisije nisu podržali delegatsku inicijativu Denisa Bećirovića koja glasi: „Podnosim delegatsku inicijativu kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od trideset dana od dana dostavlјanja ove inicijative, pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Vijeću ministara BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Bosne i Hercegovine s cilјem formiranja Ministarstva polјoprivrede BiH".

Komisija nije podržala ni delegatsku inicijativu Denisa Bećirovića koja glasi: „Podnosim delegatsku inicijativu kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od trideset dana od dana dostavlјanja ove inicijative, pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Vijeću ministara BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Bosne i Hercegovine s cilјem formiranja Ministarstva za evropske integracije".

Ustavnopravna komisija Doma naroda primila je k znanju Informaciju o radu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za 2021. godinu. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću