MENI
30.3.2022

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH posjetili u Čapljini Komandu 4. pješadijske brigade OSBiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić, zamjenica predsjedavajućeg Borjana Krišto, te članovi Zajedničke komisije Bariša Čolak, Marina Pendeš i Šemsudin Mehmedović boravili su danas, u okviru planiranih godišnjih aktivnosti, u radnoj posjeti Komandi 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH (OSBiH) u Čapljini.

O stanju i aktivnostima u Komandi i jedinicama 4. pješadijske brigade OSBiH članove Zajedničke komisije upoznao je komandant brigade brigadir Zdravko Rezo.

Tokom posjete, u čijoj je realizaciji učestvovao i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, razgovaralo se o stanju personala, obuci jedinica i komandi, problemima u izvršavanju redovnih zadataka i obaveza, te uvjetima života i rada na lokacijama gdje su smještene jedinice.

Brigadir Rezo i njegovi saradnici informirali su članove Zajedničke komisije i o problemima popune ljudstvom, odlasku školovanih kadrova zbog niskih plata, kao i o zadacima i obavezama koje slijede u ovoj godini

U ime Zajedničkog štaba OSBiH sastanku je prisustvovao komandant Operativne komande general – major Radovan Ilić.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Misije OSCE-a u BiH, uz čiju se podršku realizira dvodnevni program posjeta Zajedničke komisije, te predstavnici NATO štaba Sarajevo.

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH danas i sutra posjetit će i Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru, Regionalni ured “Jug” Granične policije BiH u Trebinju, te bataljon iz sastava 4. pješadijske brigade OSBiH u Bileći. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću