MENI
26.10.2015

Predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić razgovarao sa novoimenovanom ambasadorkom NR Kine u BiH


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadorku Narodne Republike Kine u našoj zemlji Nj.E. Chen Bo.

Uz želju da boravak i rad gospođe Bo u BiH bude uspješan, predsjedavajući Tadić pozdravio je pozitivnu i konstruktivnu ulogu koju u današnjem svijetu ima NR Kina te izrazio punu podršku politici jedne Kine i njenom punom suvevrenitetu na cjelokupnoj državnoj teriroriji. On je, također, zahvalio svojoj gošći na istrajnom zalaganju za dosljedno poštivanje slova Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Kineska privredna ulaganja u Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu predstavljaju vrlo dobru osnovu za dalji napredak privredne saradnje dvije zemlje a po riječima ambasadorke Bo sve je izraženiji interes kineskih biznismena za otvaranje novih i širenja postojećih poslova. Stoga je zajednički ocijenjeno da je potrebno činiti i dodatne napore kako bi se dvije prijateljske zemlje još bolje upoznale a u tom smislu potencirana je i nužnost šire razmjene iskustava Parlamentarne skupštine BiH i Svekineskog narodnog kongresa, kako na nivou rukovodstava tako i na nivou parlamentarnih radnih tijela. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću