MENI
26.3.2013

Održana sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije


Na 23. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prihvaćen je Izvještaj o radu i financijski izvještaj Agencije za poštanski promet BiH za 2012. godinu. Također, usvojen je zaključak u kojem je rečeno da Agencija za poštanski promet BiH dostavi analizu o stanju tržišta poštanskih usluga, s perspektivom libezalizaije poštanskog tržišta.

Podržana je Inicijativa poslanika Zijada Jagodića koja glasi: „Podnosim inicijativu Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH kojom bi se građanima BiH omogućilo da u cijelosti prate sjednice Predstavničkog doma PSBiH putem državnog RTV emitera, počevši od 01.03.2013. godine“, i upućena je u daljnju parlamentarnu proceduru.

Primljena je k znanju Informacija Ministarstva komunikacija i prometa BiH o dosadašnjoj realizaciji Projekta digitalizacije Javnih RTV servisa Bosne i Hercegovine i narednim aktivnostima u procesu digitalizacije.

Usvojen je Izvještaj s parlamentarnog foruma o temi: „Međunarodna saradnja za energetsku revoluciju“, koje je održano u Briselu 07. i 08. marta 2013. godine i primljen je k znanju Dopis Udruženja „BH novinari“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću