MENI
26.3.2013.

Oдржана сједница Kомисије за саобраћај и комуникације


На 23. сједници Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине прихваћен је Извјештај о раду и финанцијски извјештај Агенције за поштански саобраћај БиХ за 2012. годину. Такође, усвојен је закључак у којем је речено да Агенција за поштански саобраћај БиХ достави анализу о стању тржишта поштанских услуга, с перспективом либезализаије поштанског тржишта.

Подржана је Иницијатива посланика Зијада Јагодића која гласи: „Подносим иницијативу Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ којом би се грађанима БиХ омогућило да у цијелости прате сједнице Представничког дома ПСБиХ путем државног РТВ емитера, почевши од 01.03.2013. године“, и упућена је у даљњу парламентарну процедуру.

Примљена је к знању Информација Министарства комуникација и транспорта БиХ о досадашњој реализацији Пројекта дигитализације Јавних РТВ сервиса Босне и Херцеговине и наредним активностима у процесу дигитализације.

Усвојен је Извјештај с парламентарног форума о теми: „Међународна сарадња за енергетску револуцију“, које је одржано у Бриселу 07. и 08. марта 2013. године и примљен је к знању Допис Удружења „БХ новинари“. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу