MENI
13.1.2022.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić primio u nastupni posjet veleposlanika Republike Slovenije u BiH

"Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić primio je danas u nastupni posjeti veleposlanika Republike Slovenije u BiH Damijana Sedara.

Razgovarali su o suradnji dvaju država i istaknuli da su bilateralni odnosi dobri, te da postoje velike mogućnosti za njihovo daljnje unaprjeđenje, posebno u području ekonomske suradnje.

Predsjedatelj Zvizdić upoznao je veleposlanika Sedara sa aktualnom političkom situacijom u BiH. Istaknuo je da je politička situacija vrlo složena i da je već duže vremensko razdoblje nazočna jednostrana antiustavna blokada rada institucija BiH koja se negativno održava na integracijske i stabilizacijske procese, kao i na sve građane BiH. Naglasio je da je nužno deblokirati rad državnih institucija i buduće aktivnosti usmjeriti na stabiliziranje stanja, EU i NATO integracije i ekonomski razvoj kako bi svi građani živjeli i radili u miru.

Veleposlanik Sedar rekao je da Slovenija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Posebno je naglasio potporu koju Slovenija pruža BiH na putu ka članstvu u Europskoj uniji i NATO savezu. Predsjedatelj Zvizdić s tim u svezi rekao je da su to dva najvažnija vanjskopolitička cilja i da je to u interesu i BiH i Europske unije.

Razgovarali su i o parlamentarnoj suradnji i složili su se da postoji prostor za njeno intenziviranje. Naglasili su da je u narednom razdoblju neophodno organizirati susrete parlamentaraca, kao i skupina prijateljstva BiH i Slovenije kako bi se ukazalo na značaj i ulogu parlamenata u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Na kraju sastanka, predsjedatelj Zvizdić poželio je veleposlaniku Sedaru uspjeh u diplomatskoj misiji u našoj zemlji." (priopćenje iz Ureda predsjedatelja Zastupničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću