MENI
11.1.2022

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić primio u oproštajnu posjetu komandanta EUFOR-a u BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić primio je danas u oproštajnu posjetu komandanta EUFOR-a u BiH general – majora Alexandera Platzera.

Tokom sastanka izraženo je zadovoljstvo zbog dobre međusobne saradnje u protekloj godini. Iako je, kako je rečeno, pandemija izazvana virusom korona uticala na realizaciju brojnih planiranih aktivnosti, Komanda EUFOR-a je u svojoj misiji i aktivnostima na terenu pokazala veoma visok nivo spremnosti da pomogne Oružanim snagama BiH i policijskim agencijama u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH, što je posebno došlo do izražaja tokom realizacije vježbe “Brzi odgovor 2021.”

Predsjedavajući Sarajlić informirao je generala Platzera o aktivnostima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH u 2021. godini, naglašavajući da je u prvoj polovini godine realizirano niz uspješnih aktivnosti sa strukturama odbrambenog i sigurnosnog sektora BiH.

Tokom razgovora konstatirano je da je institucionalni dijalog među političkim strankama i poslanicima i delegatima oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine najbolji način za prevazilaženje sadašnjih problema i da je to put za traženje dobrih i prihvatljivih rješenja koja očekuju građani Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću