MENI
27.12.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić priredio prijem za studentice pobjednice prestižnog Trans-European Moot Court Competition

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine  Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić primio je danas Anesu Karaman, Delilu Islamović, Aminu Kukuljac i Lamiju Dedagić, studentice Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koje su ostvarile historijski uspjeh na prestižnom 8. Trans-European Moot Court Competition - međunarodnom takmičenju iz ljudskih prava i čestitao im na izuzetnom uspjehu.

“Jako sam ponosan na vaš uspjeh. Vi ste najbolji ambasadori i lijepo i optimistično lice BiH. Jedino obrazovani i mladi ljudi poput vas mogu Bosni i Hercegovini donijeti potreban prosperitet. Volio bih da svoje porodične i poslovne planove vežete za našu državu, jer ste vi i vaše kolege garancija da BiH može ostvariti svoje integracijske, društvene i razvojne ciljeve. Posebno me raduje činjenica da je vaš uspjeh na ovom prestižnom takmičenju potvrdio da mi imamo talentovane i dobro obrazovane mlade ljude, u ovom slučaju pravnike kojima se možemo ponositi i kojima u budućnosti možemo povjeriti značajne funkcije. Potrebni ste Bosni i Hercegovini”, rekao je predsjedavajući Zvizdić tokom susreta.

Dekanesa Pravnog fakulteta u Sarajevu profesorica Zinka Grbo zahvalila se predsjedavajućem Zvizdiću na prepoznavanju uspjeha i istaknula da cijeni poziv u Parlament BiH kao način da se institucionalno valorizira uspjeh studentica Pravnog fakulteta i Univeriteta u Sarajevu.

Predsjedavajući Zvizdić i dekanesa Grbo složili su se da je neophodno osigurati da u budućnosti prespektivni mladi ljudi, najbolji studenti ili nosioci Zlatne značke Univerziteta, trebaju i moraju biti prioritet u dobijanju pripravničkog ili volonterskog staža u državnim institucijama.

Sastanku je prisustvovao i asistent na Pravnom fakultetu u Sarajevu i trener pobjedičkog tima Harun Išerić." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)



PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću