MENI
26.3.2013

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na 40. sjednici Ustavopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom Bosne i Hercegovine za Prijedlog zakona o odgovornosti za nukelarnu štetu, predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je odlučila da od Kolegija Predstavničkog doma PSBiH, zatraži produženje roka za dostavu Izvještaja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.
Usvojen je, sa zaključcima u njemu, Izvještaj o primjeni Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama Bosne i Hercegovine, podnosilac Vijeće ministara BiH. Također, usvojen je zaključak koji će biti upućen Predstavničkom domu PSBiH, a u kojem stoji kako je konstatirano da se ranije doneseni zaključci Predstavničkog doma PSBiH u vezi primjene Jedinstvenih pravila ne provode, te je potrebno uraditi dodatni monitoring zašto se to dešava.

U vezi poslaničke inicijative o organiziranju javne rasprave o visokom obrazovanju, podnositeljice poslanice Nerminea Zaimović-Uzunović, zaključeno je da podnositeljica i Ured Ustavnopravne komisije do naredne sjednice Komisije dogovore model organiziranja debate o visokom obrazovanju. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću