MENI
30.11.2021

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić prisustvovao vježbi povodom Dana Oružanih snaga BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić prisustvovao je danas u kasarni “Rajlovac” vojnoj vježbi na kojoj su, povodom obilježavanja 1. decembra, Dana Oružanih snaga BiH, predstavljene operativne sposobnosti Oružanih snaga BiH.

Osim Sarajlića, vježbi su prisustvovali i ministar odbrane BiH Sifet Podžić, zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić, komandanti jedinica i komandi Oružanih snaga BiH, sa načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnikom Senadom Mašovićem na čelu.

Tokom vježbe, u kojoj su učestvovale jedinice iz sastava lake pješadije, kao i helikopterske jedinice iz sastava Vazdušnih snaga Oružanih snaga BiH, prezentovane su sposobnosti svih rodova i službi.

U sklopu vježbe održan je i taktičko - tehnički zbor, tokom kojeg su prikazana sredstva i oprema koju koriste jedinice Oružanih snaga BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću