MENI
4.4.2013.

Чланови Делегације ПСБиХ сусрели се са челницима Парламентарне скупштине НАТО-а


На маргинама 82. Rose Roth семинара који се одржава у Мароку, чланови Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине у Парламентарној скупштини Сјеверноатлантског савеза (НАТО) др Милорад Живковић и Асим Сарајлић сусрели су се са генералним секретаром ПС НАТО Hugh Bayleyem и генералним секретаром Међународног секретаријата ПС НАТО Davidom Hobbsom. Том приликом, господа Bayley и Hobbs исказали су задовољство сарадњом наше Делегације са Парламентарном скупштином НАТО, посебно у активностима које се реализују у региону Југоисточне Европе.

Иначе, током првог дана семинара, предсједавајући оба дома Парламента Краљевине Мароко, Karim Ghellab и Mohamed Cheikh Biadillah и Hugh Bayley, обратили су се учесницима овог великог скупа на којем се разговара о стању у земљама Сјеверне Африке и Средњег Истока. Нагласили су да је сарадња земаља тог региона са земљама чланицама НАТО и ЕУ потребна и неупитна. Истакнуто је такођер да су евро-медитеранска и трансатлантска безбједност нужност и једини могући одговор бројним безбједносним изазовима а посебно је битно заједнички одговорити на тероризам као глобални изазов.

У наставку семинара предвиђено је да се разговара о томе колико би искуства земаља југоисточне Европе у процесу транзиције могла бити од користи за земље Сјеверне Африке и Средњег Истока. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу