MENI
8.10.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić boravio u posjeti Brčko Distriktu BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić posjetio je danas Brčko Distrikt BiH, gdje je, u odvojenim susretima, razgovarao sa predsjedavajućim Skupštine Brčko Distrikta BiH Sinišom Milićem i gradonačelnikom Brčko Distrikta BiH Esedom Kadrićem.

Razgovarali su o aktuelnim temama za Brčko, kako na političkom tako i na ekonomskom planu. Saglasili su se da su projekti koji će omogućiti održivi ekonomski razvoj i stvoriti uvjete za veća ulaganja stranih i domaćih investitora od izuzetne važnosti i da prioritet treba da bude realizacija infrastrukturnih projekata. Posebno su istaknuli izgradnju cestovne i komunalne infrastrukture, unapređenje poslovnog ambijenta i razvoj društvenih djelatnosti. 

Predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Siniša Milić rekao je da su projekti koji se odnose na cestovno povezivanje i unapređenje rada Luke Brčko, kao strateškog preduzeća, od interesa ne samo za Brčko već i za cijelu BiH.

Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Esed Kadrić istaknuo je značaj čišćenja korita rijeke Save, što bi, kako je rekao, doprinijelo kvalitetnom nivou plovnosti i efikasnijem radu Luke Brčko. Gradonačelnik Kadrić upoznao je predsjedavajućeg Zvizdića sa značajem i realizacijom velikih projekata, kao što su izgradnja savremenog Centra za upravljanje otpadom, Slobodne ekonomske zone, transportnog cjevovoda, te drugim projektima.

Predsjedavajući Zvizdić ocijenio je da je Brčko Distrikt BiH dobar primjer saradnje i realizacije projekata i da bi koncept Distrikta, posebno u segmentu dobre političke saradnje, bilo moguće i potrebno primijeniti na prostoru cijele BiH." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću