MENI
7.10.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić sastao se sa gradonačelnikom Tuzle

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić sastao se danas, u okviru posjete Tuzlanskom kantonu, sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem.

Predsjedavajući Zvizdić pohvalio je dugogodišnji kvalitetan rad gradonačelnika Imamovića, naglasivši da samo predan rad u interesu građana zajednici može donijeti vidljive rezultate.

Dr. Zvizdić je upoznao gradonačelnika Imamovića sa aktuelnom situacijom na nivou BiH, antiustavnom blokadom rada izvršne i zakonodavne vlasti, što, kako je ocijenio, nanosi veliku štetu međunarodnoj poziciji BiH, privrednim tokovima, kao i svim građanima BiH. Predsjedavajući Zvizdić dao je punu podršku lokalnim organima u svim segmentima koji će pomoći razvoju Grada i Kantona u interesu svih građana. Posebno se osvrnuo na važnost brze izgradnje cestovne infrastrukture kojom bi  Tuzlanski kanton i Grad Tuzla bili kvalitetno povezani sa Distriktom Brčko, Zenicom i Sarajevom.  

Uz dobrodošlicu predsjedavajućem Zvizdiću, gradonačelnik Imamović izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom. Imamović je rekao da daje punu podršku radu Parlamentarne skupštine BiH i izrazio nadu da će se ubrzo okončati antiustavna blokada rada. Upoznao je predsjedavajućeg Zvizdića  sa aktuelnim dešavanjima na području Grada Tuzla i tekućim projektima, posebno u oblasti cestovnog povezivanja i privrednog razvoja, kao i unapređenja obrazovanja, te razvoja turizma.

Tokom razgovora izražena je zajednička spremnost za nastavak saradnje u cilju realizacije projekata koji bi unaprijedili životni standard, privredne tokove i omogućili efikasnije administrativno funkcioniranje na nivou entiteta i kantona. 

Predsjedavajući Zvizdić i gradonačelnik Imamović danas su položili cvijeće i odali počast tuzlanskoj mladosti, žrvama masakra na Kapiji". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću