MENI
22.9.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić razgovarao s ambasadorom Slovačke Republike u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić primio je danas ambasadora Slovačke Republike u BiH Martina Kačoa.

Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i o putu BiH prema Evropskoj uniji (EU) i NATO savezu.

Predsjedavajući Zvizdić rekao je da BiH cijeni ulogu Slovačke na putu BiH ka EU integracijama i naglasio da je Slovačka u okviru Višegradske grupe jedna od najkostruktivnijih članica.

Pozdravio je odluku da u Bratislavi bude otvorena ambasada BiH i rekao da će to doprinijeti razvoju kako političkih odnosa tako i odnosa u oblastima kulture i obrazovanja između dvije zemlje. Kad je riječ o ekonomskoj saradnji, dr. Zvizdić posebno je naglasio činjenicu da je Slovačka među 30 najznačajnijih vanjskotrgovinskih partnera BiH.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Kačo su se saglasili da su odnosi BiH i Slovačke dobri i da nema otvorenih pitanja. Rekli su da i u narednom periodu treba raditi na unapređenju ekonomskih odnosa, posebno kroz organiziranje biznis foruma koji će kvalitetnije povezati privrednike dvije zemlje." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću