MENI
10.6.2021.

Предсједавајући Дома народа Бакир Изетбеговић састао се са замјеником премијера и министром иностраних послова Азербејџана

"Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић борави у званичној посјети Азербејџану, гдје се, након састанка са предсједницом Националне скупштине Азербејџана Sahibom Gafarovom, у одвојеним сусретима састао са замјеником премијера Alijem Ahmadovom и министром иностраних послова Jeyhunom Bayramovom.

Замјеник премијера Азербејџана Ali Ahmadov је исказао поштовање према Босни и Херцеговини и напретку који је држава остварила у посљедње двије деценије, истакнувши да са великом пажњом прати дешавања у Босни и Херцеговини, те да Азербејџан снажно подржава суверенитет и територијални интегритет Босне и Херцеговине.

Изетбеговић је честитао Ahmadovu и грађанима Азербејџана на успјешној реинтеграцији свог територија током посљедњег ослободилачког рата, исказавши очекивање да ће у што скоријем периоду на тим просторима успјети изградити неопходну инфраструктуру и створити услове за живот становништва.

Током састанка са министром вањских послова Азербејџана Jeyhunom Bayramovom разговарано је о планираном отварању амбасаде Азербејџана у Босни и Херцеговини и обратно, што би, како је оцијењено, допринијело даљем јачању односа двије државе.

Изетбеговић и Bayramov су такође разговарали о могућностима унапређења економске сарадње Босне и Херцеговине и Азербејџана у областима попут металске, намјенске и дрвне индустрије, енергетике и туризма, те о могућности успостављања директне авионске линије која би повезивала двије државе.

Изетбеговић је званичницима Азербејџана упутио позив на узвратну посјету Босни и Херцеговини". (саопштење из Кабинета предсједавајућег Дома народа Бакира Изетбеговића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу