MENI
9.6.2021

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Nebojša Radmanović primio ambasadora Ruske Federacije u BiH

"Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović primio je danas ambasadora Ruske Federacije u BiH, Nj.E. Igora Kalabuhova.

Sagovornici su konstatovali da su odnosi između dvije zemlje dobri i prijateljski, te da je potrebno snažnije raditi na jačanju ekonomske saradnje.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, za koju je zajednički ocijenjeno da je veoma složena.

Na inicijativu gospodina Radmanovića, posebno je analizirana situacija u vezi sa imenovanjem novog visokog predstavnika za BiH. S tim u vezi, ambasador Kalabuhov pojasnio je stav Ruske Federacije i izdvojeno mišljenje o tom pitanju u odnosu na druge države članice Vijeća za implementaciju mira (PIC). Ambasador Kalabuhov još jednom je jasno podvukao stav Ruske Federacije da imenovanje novog visokog predstavnika mora biti potvrđeno u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija". (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću