MENI
9.6.2021

Član Grupe za Afriku i zemlje Bliskog Istoka Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mijo Matanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

Član Grupe za Afriku i zemlje Bliskog Istoka Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mijo Matanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, NJ. E. Osamaha Dakhela R. Al – Ahmadija.

Na početku sastanka Matanović je zaželio ambasadoru Al - Ahmadiju dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i izrazio nadu u uspješan diplomatski mandat u našoj zemlji. Kako je naglasio, postoji spremnost na poduzimanju svih aktivnosti s ciljem unaprjeđenje odnosa dvije zemlje, posebno kada je riječ o ekonomskim odnosima. Takav vid spremnosti i rezultati koji mogu proisteći, sigurno doprinose dobrobiti svih u BiH, poručio je Matanović.

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije poručio je da njegova zemlja podržava stabilnost i prosperitet BiH na mnogim područjima, te da cijeni i razumije  multietičnost BiH. Prema njegovim riječima, parlamentarna saradnja i djelovanje Grupe prijateljstva sigurno može doprinijeti jačanju odnosa dvije zemlje i zato treba uložiti napore da se tim putem i ostvare još bolji odnos BiH i Kraljevine Saudijske Arabije. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću