MENI
9.6.2021

Član Grupe za Afriku i zemlje Bliskog Istoka Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

Član Grupe za Afriku i zemlje Bliskog Istoka Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sredoje Nović razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, NJ. E. Osamaha Dakhela R. Al – Ahmadija.

Sagovorinici su se složili kako između dvije zemlje nema otvorenih pitanja, ali da  parlamentarna Grupa prijateljstva predstavlja dobar osnov za unapređenje odnosa na mnogim oblastima, posebno oblastima ekonomije i turizma.

Prema riječima gospodina Novića, situacija sa korona virusom je, nažalost, spriječila da se ostvare mnogi kontakti između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije. On je izrazio nadu da će pandemija proći u što skorije vrijeme kako bi došlo do bilateralnih sastanaka i susreta kako zvaničnika i tako i drugih ljudi iz BiH i Kraljevine Saudijske Arabije.

Činjenica kako ostvarivanje odnosa na mnogim poljima, posebno ekonomskim, znači jačanje jedne zemlje na mnogim poljima, Nović je izrazio zadovoljstvo što stanovnici Kraljevine Saudijske Arabije pokazuju veliko interesovanje za posjete i ulaganja u Bosnu i Hercegovinu. S tim u vezi, Nović je izrazio nadu da će Vijeće ministara BiH u skorije vrijeme riješiti pitanjE bezviznog ulaska građana Kraljevine Saudijske Arabije u Bosnu i Hercegovinu.

Ambasador  Al – Ahmadij se zahvalio gospodinu Noviću na srdačnom prijemu i razgovoru i poručio da Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije u BiH u svakom trenutku stoji na raspolaganju s ciljem unapređenja odnosa između dvije zemlje. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću