MENI
17.5.2013

Članovi ustavnopravnih komisija oba doma PSBiH borave u radnoj posjeti Švicarskoj


Članovi ustavnopravnih komisija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine borave u četverodnevnoj radnoj posjeti Švicarskoj s ciljem upoznavanja sa političkim sistemom te zemlje i načinima rješavanja ustavnopravnih pitanja u multikulturalnom društvu.

U okviru posjete članovi komisija upoznali su se, između ostalog, s radom i predstavnicima Saveznog ureda, Parlamenta Švicarske Konfederacije, Konferencije kantona, a posjetili su i grad Biel/Bienne, te Kanton Ticino.

Također, delegaciju PSBiH je primila predsjednica Parlamenta Švicarske i članovi Komisije za vanjske poslove Gornjeg doma Parlamenta Švicarske. Tom prilikom, razmjenjena su iskustva o pitanjima individualnih i kolektivnih prava, saradnje između kantona i između države i kantona, mehanizmima koordinacije na svim nivoima vlasti, zastupljenosti manjina, kao i mnogim drugim pitanjima.

Inače, radna posjeta je organizirana u sklopu Švicarskog projekta podrške procesu ustavnih reformi u Bosni i Hercegovini. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću