MENI
30.5.2013.

U PSBiH održana stručna debata na temu „Stanje izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine“


Raspravom o načinima unaprijeđenja izbornog procesa okončana je Stručna debata „Stanje izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine koja je u organizaciji Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda i Zastupničkog doma PSBiH i uz potporu Misije OESS u BiH, održana danas u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Debatu je otvorila zamjenica šefa Misije OESS-a u BiH, Nine Suomalainen, nakon čega su se nazočnima obratili predsjedatelji Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma, Šefik Džaferović, Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda, Krstan Simić i šefica Odjela za izbore OESS-ovog Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (OESS/ODIHR), Beata Martin Rozumilowicz.

Savjetnica za izbore OESS-ovog Ureda za demokratske institucije i ljudska prava, Tamara Otiashvili je predstavila Izvješće o općim izborima 2010., predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, Branko Petrić, Preporuke Središnjeg izbornog povjerenstva za unaprjeđenje izbornog procesa, a predsjedatelj Interresorne radne skupine, Halid Genjac, amandmane radne skupine koja je radila na prijedlozima izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću