MENI
5.5.2021

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikola Špirić primio u nastupnu posjetu ambasadora Rumunije u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Nikola Špirić primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Rumunije u BiH, Nj. E. Antona Pacuretua.

Izrazivši dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru, dr. Špirić je ocijenio da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, te konstatovao da između BiH i Rumunije nema otvorenih pitanja. Naglasio je kako bi dobre političke odnose trebali da prate još bolji ekonomski odnosi. S tim u vezi, sagovornici su se saglasili oko toga da se saradnja može posebno unaprijediti u oblastima poljoprivrede, IKT-a, energetike, turizma, kao i u oblastima kulture, obrazovanja, saradnje mladih i u drugim oblastima.

Dr. Špirić i ambasador Pacuretu razmijenili su informacije i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i Rumuniji, kao i u regionu i šire.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Nikola Špirić poželio je ambasadoru Pacuretuu uspjeh u radu tokom njegove diplomatske misije u BiH. (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikole Špirića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću