MENI
27.4.2021

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Republike Turske u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Turske u BiH, Nj.E. Sadıkom Babürom Girginom.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Turskoj.

Istaknuto je obostrano zadovoljstvo izuzetno dobrim bilateralnim odnosima, kao i ukupnim odnosima i saradnjom u političkoj, društvenoj i kulturnoj oblasti, uz naglasak na unapređenju odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Dr. Čović je upoznao ambasadora Babüra Girgina i sa reformskim aktivnostima na euroatlantskom putu, o migrantskoj krizi, izazovima pandemije, nabavci vakcina, kao i o zaštiti zdravlja stanovništva kroz snažniji i sigurniji zdravstveni sistem.

Na kraju susreta, sagovornici su istaknuli kako će i dalje raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, kao i na daljem jačanju ekonomske i privredne saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Turske. Dr. Čović poželio je ambasadoru Babüru Girginu uspješan nastavak diplomatskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću